divendres, 14 d’agost del 2009

Tot "molt democràtic"

Quan Aznar va decidir entrar a la guerra de l'Iraq petés qui petés una part immensa de la societat civil, que incloïa fins i tot votants i militants del propi PP, s'hi va oposar per raons ben diverses i va sortir al carrer en manifestancions multitudinàries. S'hi van implicar, entre d'altres, tots els partits parlamentaris catalans llevat del PP, col·legis professionals, associacions culturals i cíviques, sindicats, associacions de veïns, el Parlament de Catalunya, els ajuntaments, els sindicats d'estudiants, associacions esportives, professionals i pageses, fundacions, universitats, instituts d'ensenyament mitjà, parròquies, esplais, etc. Per coordinar totes aquestes entitats es va crear un ens : la "Plataforma aturem la guerra". El més lògic, i honrat, hauria estat que aquesta Plataforma s'hagués dissolt un cop va començar efectivament la intervenció a l'Iraq o quan el govern espanyol va ordenar el retorn dels soldats enviats a aquell país, però va continuar existint i exhibint com a pròpies les "entitats adherides a la Plataforma a l’any 2003" (http://www.aturemlaguerra.org/?q=node/4). Se suposa que aquestes entitats tenen veu i vot en les decisions que pren la Plataforma, però no és així perquè la immensa majoria ni tan sols saben que continua existint i que pren decisions unilaterals sense comptar amb el seu parer però utilitzant-les i emparant-se en els seus noms. ¿Qui s'ha fet amb el control de la Platafoma Aturem la Guerra? : un grupuscle que engloba organitzacions propalestines, radicals, extraparlamentàries, etc. Els seus eixos d'actuació són fonamentalment l'obsessió contra Israel, els EEUU i l'OTAN. Pel que es veu no hi ha més problemes ni més amenaces al món.
Ja ho sap Convergència que forma part d'una Plataforma que va convocar una manifestació en què s'acusava l'estat d'Israel de terrorista?, ¿el Parlament de Catalunya es pot permetre el luxe de constar com a "adherit" a una organització que ha declarat un boicot a Israel en nom de tots els catalans?, ¿el Sindicat de Músics sap que en el seu nom es va sotmetre a un setge immoral a la cantant Noa?, ¿a Justícia i Pau són conscients que donen suport als qui van exigir a la llibreria Sefarad de Girona que passés per la seva censura a l'hora de triar els llibres que podia vendre?, ¿Unió Democràtica de Catalunya es fa responsable de la qualificació de l'estat d'Israel com a "país canalla"?, ¿el Col•legi Oficial de Periodistes de Catalunya sap que és al darrera de l'intent de processar Pilar Rahola per sionista? La resposta és "no, no ho saben", però a efectes polítics i morals, per desconeixement o per desídia, tots consten com a responsables.
Potser va sent l'hora que algun diari ho investigui i ho denunciï, i si no hi ha cap periodista en aquest país amb una mica de decència i de professionalitat no estaria de més que algun dels partits que hi estan implicats faci alguna cosa i freni i desemmascari aquest grup antidemocràtic que va fent agitació i propaganda radical i antijueva aprofitant-se d'una adhesió puntual i voluntària de bona fe. Ja n'hi ha prou, "llestos"!
(Recomanem la lectura de http://ca.wikipedia.org/wiki/Aturem_la_Guerra on es compara la Plataform Aturem la Guerra amb l'Assemblea de Catalunya)

2 comentaris:

Colectivo GZ-Israel ha dit...

Mazel Tov por el blog!!

Hasbarats ha dit...

Todà rabà, amics!