divendres, 6 d’agost del 2010

CRIM I PROPAGANDA

Tothom coneix alguna frase enginyosa o alguna boutade de George Bernard Shaw, dramaturg irlandès en llengua anglesa, premi Nobel de literatura, socialista, fundador de la Societat Fabiana, vegetarià i progressista oficial de l'època. En una de les seves frases cèlebres afirmava que "mai havia menjat tan bé com durant el seu viatge a la Unió Soviètica". Potser era veritat. Lògicament, les autoritats soviètiques i Stalin en persona havien fet tots els possibles per cultivar l'ego i proporcionar una estada plaent a l'aleshores octogenari i consagrat Bernard Shaw a canvi de la propaganda que els va suposar. Un petit detall... Bernard Shaw va menjar opíparament i va quedar d'allò més satisfet mentre el règim comunista sotmetia la població d'Ucraïna a una espoliació de terres, collites i bestiar que va provocar més de set milions de morts en un dels episodis més miserables i salvatges de la història. Als anys 20 i 30 del passat segle, el crim va ser precedit per una sembra de propagandistes de tota mena : perversos, il·lusos, ignorants, retardats, oportunistes, escapistes, irresponsables, covards, vanitosos,... George Bernard Shaw, l'ancià progressista que s'havia passat cinquanta anys predicant el socialisme sense revolució, per "impregnació", l'enginyós "intel·lectual" que assenyalava amb el dit la hipocresia i la reacció victoriana, a l'inici de la dècada dels anys 30 defensava tant la resolució de Hitler com la felicitat dels súbdits dels sòviets. I, a més, propugnava l'eliminació dels qui considerava improductius i problemàtics i instava els químics que inventessin un gas que matés sense dolor, un gas "humà". Els desitjos d'aquest pietós vegetarià van ser atesos amb escreix; milions d'homes, dones i criatures van morir amb el seu "gas humà"...

  Quan George Bernard Shaw va fer aquestes declaracions -una de les seves "gracietes"-, no va preveure la guerra civil espanyola, ni les càmeres de gas del nazisme, ni l'assassinat sistemàtic del que els soviètics denominaven "paràsits socials". Curiosament, dos dels nostres blogs recomanats coincideixen avui en assenyalar l'abast brutal del totalitarisme; el de Jaume Renyer, sobre "Le livre noir du communisme", i 'Who's there?', sobre un despatx d'un funcionari que explica amb una fredor esfereïdora les millores introduïdes en els camions que es feien servir per assassinar els jueus del camp de Chelmno, una de les quals consistia en obrir un orifici al fons del vehicle perquè les víctimes, en adonar-se que estaven morint, no controlaven els seus esfínters i això comportava molèsties i pèrdues de temps. Aprofitem l'ocasió per suggerir-los que vegin aquest documental que tanca el cercle que uneix la barbàrie nazi i la comunista.     "Mentre els Parlaments no van enlloc, Hitler, Mussolini i Stalin fan coses", va afirmar el progressista George Bernard Shaw l'any 1933. I sí, efectivament, van fer moltes coses. No ens consta que abans de morir, l'any 1950, amb 94 anys i mentalment actiu fes cap reflexió pública sobre les seves anteriors declaracions, demanés excuses o condemnés explícitament els crims perpetrats pels seus admirats totalitaris que "feien coses". George Bernard Shaw va morir pocs dies després de caure d'una escala mentre podava un arbre del seu jardí. Avui, aquí i a tots els països democràtics hem de sofrir una legió de perversos, il·lusos, ignorants, retardats, oportunistes, escapistes, irresponsables, covards, i vanitosos que demonitzen Israel com Bernard Shaw demonitzava la democràcia parlamentària i que afavoreixen el totalitarisme islamista amb silencis vergonyants i amb panegírics suïcides. Clamen per un altre món possible, per un home nou però, una vegada més, col·laboren amb aquells que conceben la vida com un malson i es creuen amb el dret de decretar com ha de ser aquest home nou, qui es un home i qui té dret a viure. Però fa molt de temps que els temps estan canviant. Ja no. Mai més. Oblideu-vos d'exterminar els jueus.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Coincideixo amb el que dius. Tanmateix no entenc com un poble com el jueu, tenint en compte l'exili que van patir i el sovint injust atac mediàtic internacional que pateixen, poden fer coses com aquestes:http://www.ynet.co.il/english/articles/0,7340,L-3927960,00.html

Anònim ha dit...

http://www.araomai.cat !

Jaume ha dit...

Molt bon texte. Al igual que als anys 30 hi va haver molta gent d´esquerra que va simpatitzar amb els totalitarismes i va desacreditar la democràcia parlamentaria, ara tb hi hà molta gent d´equerra que guiats per un paternalisme i un tecermundisme folklòric són capaços de comprendre o justificar el terrorisme jihadista a mig món i el bombardeig amb míssils Qassam o Grad de la població civil israeliana com ha passat aquesta darrera setmana. Felicitats i bon cap de setmana!!

David ha dit...

D'"intel·lectuals" amb un nivell d'estupidesa semblant a la de Shaw n'hi ha tants! Ara em vénen al cap els noms de Saramago i Chomsky, però n'hi ha molts més...
I sobre les semblances i diferències entre el nazisme i l'stalinisme, Imre Kertész va escriure que el primer utilitza la llei de manera il·legal i l'altre posa la llei fora de la llei. En tot cas, els resultats foren monstruosament semblants.

Salvador ha dit...

A mi em sembla curiós que precisament uns jueus facin aquesta equiparació del nazisme i del comunisme. Està clar que molts jueus van ser víctimes de la repressió estalinista però que jo sàpiga per aquella banda mai no hi va haver un genocidi antijueu fredament calculat. Jo el que interpreto d'aquest escrit és que tan li fa una cosa com l'altra i per tant dedueixo que l'Holocaust no és més que una barbaritat més de tantes, com per exemple les matances dels Khmers Rojos de Cambodja.

Hasbarats ha dit...

No, Salvador, parlem de totalitarisme i de les diverses maneres de maquillar la brutalitat i el genocidi. L'Holocaust és un fenòmen únic. Això no treu que recordem que va ser possible per mitjà d'un ideari, una propaganda i una maquinària jurídica i estatal fonamental per garantir la impunitat i vestir-la de normalitat, com succeeix en tots els règims totalitaris.

De tota manera, no oblidis l'antisemitisme profundament assentat entre la majoria de la població de l'Unió Soviètica, la judeofòbia d'Stalin ni el fet sovint ignorat que abans de l'inici de l'Operació Barbaroja l'URSS va lliurar milers de jueus als alemanys que, et recordem, eren aliats per mtjà d'un tactat de no agressió i de repartició de territoris.

Que les matances dels Khmers Rojos no siguin equiparables a l'Holocaust no justifica que ignorem els cambodjans assassinats.

Octavi ha dit...

La pretesa superioritat moral de l´esquerra és el que em treu de polleguera. Maleïts progressistes !!!

Octavi ha dit...

En veure aquest esfreïdor documental sobre el comunisme, corraboro al cent per cent que la gent desconeix o no vol admetre, que encara és molt pitjor, el mal que ha fet aquest règim totalitari, fins i tot molt pitjor que el de Hitler.