diumenge, 13 de febrer del 2011

DE MOMENT, LA REVOLUCIÓ ÉS AIXÒ

Egipte té aquestes coses. Suposem que els periodistes progres que van anar per narrar-nos en directe com fan una revolució en un país àrab deuen estar satisfets.

Si ho comparem amb l'Espanya franquista, és com si l'almirall Carrero Blanco hagués donat un cop d'estat democràtic, Franco es jubilés instal·lat al Pazo de Meiràs i la Bernarda Alba anés a celebrar-ho amb una bandera amb el pollastre davant dels tancs a la Plaza de Oriente de Madrid.

Sí senyor, això és una revolució!

6 comentaris:

Salvador ha dit...

S'ha de veure com evoluciona, si els militars compleixen la promesa d'eleccions lliures.

Pel que s'ha vist, l'opció "Carrero Blanco", o cap dels torturadors en aquest cas, era la preferida dels USA i els seus aliats.

Sempre he pensat que el millor per Israel seria uns estats àrabs autènticament democràtics. Que això sigui possible només ho pot dir el temps, jo no en sé tant.

Titella ha dit...

¿Estats àrabs autènticament democràtics?... tú somnies Salvador. Els anys que ha trigat l'ésser humà per completar la evolució de'l mono a l'home actual és, més o menys, el que encara els hi resta als païssos àrabs en ser democràtics. Fins que no s'espolsin el mahomatisme del damunt -amb tot les bestieses primàries que comporta-, no hi ha res a fer. Sinó nomès cal esperar uns mesos i veure per on peta la pretesa "revolució" d'Egypte.

Salvador ha dit...

Penso que aquesta actitud de menyspreu cap els àrabs esperant que tot peti per poder dir que Israel és l'única democràcia a l'Orient Mitjà és suïcida. L'única manera de sortir de les bestieses primàries del mahometisme és amb el progrés econòmic i social. Quan la gent tingui feina i futur estaran més preocupats de poder pagar la hipoteca que de fer cas a fanàtics.

Titella ha dit...

No, Salvador, no hi ha menyspreu... hi ha realitat. L'Iran del Sha era un país mil vegades més desenvolupat i modern que el dels ayatolah's. Si cerques per Internet, trobarás fotos de la Universitat d'El Caire, l'any 1959 on no hi havia cap noia amb mocador al cap i tots els homes anaven vestits amb pantalons i el cap descobert. La barreja de religió mahometana i poder es un cóctel explosiu. Per això a Turquia l'islamisme és contingut per un exércit que no veu amb bons ulls l'islamització de la vida política... i encara i així ja veure'm fins on s'arriba. Goita la flotilla de l'any passat i el que va portar: la pèrdua de les bones relacions amb Israel. Jo et pregunto: veus de debò compatible Islam i progrès econòmic tal i com s'entèn al món occidental per a que hi hagi plena ocupació i un mínim de riquesa i democràcia?.

Anònim ha dit...

TENS MOLTA RAO,TARD PERO ISRAEL HA INTERVINGUT AMB SENY,PERO CURA QUE POTSER ALGU DESCOBREIX EL CONILL AMAGAT....I LLAVORS,QUINA POR.

Titella ha dit...

No entenc, anònim, el teu raonament. Parles seriosament o t'en en fots?.