dijous, 8 de març del 2012

"Andalucía"

No, no tractarem les properes eleccions andaluses. Volíem mostrar-los aquest bonic Trailer d'una pel·lícula que duu per títol "Andalucía". Si us plau, vegin les imatges i riguin a gust.




Seria d'agrair que TV3 la passés doblada a l'andalús.

Fins ara, quan feien una pel·lícula ambientada a Barcelona sovint sortien tablaos, toreros i manoles i ens escandalitzàvem, però en aquesta pel·lícula passa el contrari. Al lloc de YouTube hi ha un comentari que transcrivim literalment, respectant la rica prosa i la incomparable ortografia d'algú que dubtem que hagi estat víctima de la perversa inversió lingüística catalana; diu així:

"SIENTO ERIR TUS SENTIMIENTOS CON MIS COMENTARIO PERO A MI COMO ANDALUZ ME JODE QUE UTILIZE NADIE EL NOMBRE DE MI COMUNIDAD PARA NOMBRA A OTRA COMUNIDAD SI EL DIRECTOR QUIERE RODAR EN BARCELONA O DONDE SEA QUE LO AGA ; PERO NO TIENE PORQUE ENGAÑAR AL PUBLICO VENDIENDO A ANDALUCIA COMO ALGO QUE NO ES¡¡!

¡A que duele, eh!

Nota : els japonesos potser volien col·locar el film a certs països i per complaure'ls volien dir 'Al Andalus'.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Trobo a faltar al Torre Eiffel i el Big Ben... magnífiques realitzacions de l'art mudèjar del nord.

A.

emprenyada ha dit...

"Fins ara, quan feien una pel·lícula ambientada a Barcelona sovint sortien tablaos, toreros i manoles i ens escandalitzàvem...".

La setmana passada les hostesses rebien els participants de la MWC a l'aeroport de El Prat vestides de sevillades. Què esperem si naltros mateixos projectem aquesta imatge? Si alguns coneixen l'existència de Catalunya és pel Barça... molt trist tot plegat.